Aquest divendres al matí, La Canonja 3 ha registrat una carta a l’Ajuntament de la Canonja per tal de demanar formalment la retirada de l’Àrea Residencial Estratègica (ARE) prevista al municipi.

Per acord de la Junta Coordinadora de l’entitat, s’ha volgut destacar la modificació de la Llei d’Urbanisme publicada al DOGC núm. 6077 en data 29 de febrer de 2012 que contempla el procediment especial de modificació dels plans urbanístics per a deixar sense efecte o reduir la delimitació i l’ordenació d’àrees residencials estratègiques i al qual s’han acollit alguns municipis del Camp de Tarragona i d’arreu de Catalunya.

El primer punt de la disposició vuitena de l’esmentada modificació de Llei indica, clarament, que els plans directors urbanístics de delimitació i d’ordenació d’àrees residencials estratègiques aprovats definitivament en el moment de l’entrada en vigor de la llei present que manifestin disfuncions essencials entre llurs determinacions i les necessitats de sòl actuals i futures per a crear nous habitatges es poden modificar per a deixar sense efecte o reduir la delimitació i l’ordenació de l’àrea residencial estratègica en què es produeixin les disfuncions…

Pels motius ja exposats en altres ocasions i pels quals crèiem que l’ARE de la Canonja era insostenible, s’acollia a un model d’urbanisme que no concordava amb el de la Canonja i adoptava un procediment amb una base legal dubtosa (actualment en procediment de contenciós administratiu), s’ha proposat l’eliminació de l’Àrea Residencial Estratègica i que es substitueixi per un Pla Parcial, fixat per l’Ajuntament de la Canonja, en el POUM que actualment s’està confeccionant.

Pensem que cal fer una reflexió profunda i una nova proposta adaptada al context socioeconòmic actual, opinem que cal rebaixar les dimensions previstes i consultar a la ciutadania les característiques d’aquest nou Pla Parcial.

La voluntat d’aquesta petició no és altra que corregir un error del passat i adaptar el planejament urbanístic a les necessitats reals de la societat i del territori, fet que l’ARE no respectava en absolut.

Amb aquesta actuació La Canonja 3 continua la campanya d’oposició a les ARE del Camp de Tarragona, impulsada per diferents col·lectiu i iniciada l’any 2008. De fet, avui mateix, l’Ajuntament de Valls proposarà la retirada de la seva ARE degut a la poca viabilitat, esperem que el de la Canonja faci el mateix.

ARE lacanonja
ARE de la Canonja

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s